În perioada 5 octombrie – 15 noiembrie, BCR organizează concursul de desene Școala banilor bine-crescuți și invită școlile din România să participe.

Concursul se adresează elevilor cu vârsta între 6 și 11 ani care vor reprezenta școala la care învăța. Fiecare școala va trebui să încarce pe website-ul concursului cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe una din cele trei teme ale concursului:

  • Economisesc pentru visul meu
  • Prima mea pușculiță
  • La ce ne ajută banii?

Toate școlile finaliste vor primi câte 50 de cărți Școala banilor bine-crescuți per școală și ateliere gratuite de educație financiară susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de profesorii Școlii de Bani, precum și diplome de participare.

Școala câștigătoare va primi titulatura “Școala banilor bine-crescuți” și următoarele premii:

  • cărți pentru toți elevii din școală cu vârsta între 6 și 11 ani
  • 20 de cărți Școala banilor bine-crescuți pentru biblioteca școlii
  • Crearea unui “colț de educație financiară” în școală (rafturi/ bibliotecă pt cărți, fotolii puf, măsuțe, scaune, pușculițe, materiale educaționale de educație financiară și cărți)
  • Expunerea desenelor câștigătoare în cea mai apropiată sucursală BCR de școala câștigătoare

Înscrierea în competiție (5 oct – 26 oct): cadrele didactice intră pe site-ul scoaladebani.ro/concurs, citesc Regulamentul, și completează formularul de înscriere. Încarcă într-un drive cele 12 desene (nu mai multe) ale elevilor cu vârsta între 6 și 11 ani, copiază linkul de transfer și îi dau paste în câmpul din formular.

Lucrările pentru concurs trebuie să fie de mărimea A4. Orice tehnică compoziţională este acceptată: ulei, acuarelă, creion, peniţă, colaj, ceracolor etc. Lucrarea originală va fi fotografia și încărcată pe website-ul scoaladebani.ro/concurs, în formularul aferent, cu ajutorul unui program de transmitere fisiere (Wetransfer, Fastupload). Linkul de transfer va fi copiat în campul aferent din formularul de concurs. Lucrările originale vor fi păstrate de participanți pentru că în eventualitatea în care se numără printre câștigători ele vor fi expuse într-un sediu BCR apropiat de școala câștigătoare.

Se recomandă școlilor ca cele 12 desene să fie realizate de elevi cu vârste diferite, câte două pentru fiecare categorie de vârstă (2 pentru 6 ani, 2 pentru 7 ani, 2 pentru 8 ani, 2 pentru 9 ani, 2 pentru 10 ani și 2 pentru 11 ani) pentru a putea fi evaluate corespunzător și a evita situații în care una dintre școli depune desene ale unor copii de 6 ani, iar alta ale unor copii de 11 ani. Pe fiecare desen va trebuie să fie menționat prenumele elevului care l-a desenat și vârsta.

Jurizarea se va face în perioada 27-30 octombrie. Juriul selectează 10 școli finaliste, iar colajele cu desenele acestora se vor regăsi într-un album pe pagina de Facebook Școala Banilor Bine Crescuți unde vor fi votate de către public (2-6 nov.), pe pagina de Facebook Scoala Banilor Bine Crescuti. Scoala care are cele mai multe voturi (like-uri) din partea publicului si cel mai mare punctaj din partea juriului va castiga competitia. Se vor lua în calcul voturile în proporție de 50% și punctajul juriului în proporție de 50%.

* Premiile vor fi oferite în perioada decembrie 2020-februarie 2021.

* O școală se poate înscrie o singură dată în competiție, cu un număr maxim de 12 desene.

Mai multe informații: https://www.scoaladebani.ro/concurs

Sursa: scoaladebani.ro/concurs
Imagine: scoaladebani.ro