CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică organizează anul acesta cea de-a XI-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice.

Cetăţenii, grupurile civice şi organizaţiile din Bucureşti şi din ţară care au intervenit, în 2019 și 2020, în decizii publice pentru rezolvarea diverselor probleme ale comunităţilor, sunt invitaţi să se înscrie la Gală până pe 24 februarie.

Printre noutățile Galei 2021:
Gala itinerantă: premierea câștigătorilor în comunitățile din care provin
Votul publicului: publicul va vota povestea de advocacy favorită
Granturi de 1000 euro: 4 granturi de câte 1000 euro / fiecare (pentru primele 4 premii care obțin cel mai mare punctaj din partea juriului).

La Gală se pot înscrie cetățeni, grupuri civice și organizații neguvernamentale care au desfășurat în anii 2019 și 2020 inițiative civice și campanii de advocacy, prin care au determinat autoritățile publice să rezolve diverse probleme ale comunităților. Premianții galei sunt oamenii care au obținut schimbări pozitive obținute prin responsabilizarea autorităților, precum pietruirea unei străzi, distribuția de materiale sanitare, repararea unui pod către școala sau dispensarul din sat, decontarea abonamentelor pentru transportul elevilor sau prevenirea construcției unei gropi de gunoi în apropierea locuințelor. Totodată, se pot înscrie grupuri sau organizații care reușesc să determine schimbarea unor legi nedrepte, care vizează subiecte de interes general: educație, sănătate, protecția mediului etc.

Mesajul Galei din 2021 – “Le facem statuie oamenilor civici”.

Mai multe informații și formularul de înscriere la ediția de anul acesta găsiți pe pagina web dedicată evenimentului: www.galacere.ro

Sursa: cere.ong
Imagine: https://galacere.ro