Instituto Cervantes din București organizează, împreună cu Biroul de Învățământ al Ambasadei Spaniei la București, Întâlnirea Profesorilor de Limbă Spaniolă București 2019. Evenimentul care se bucură de colaborarea Ministerului Educației Naționale din România, Casei Corpului Didactic din București și Ambasadei Spaniei la București, se desfășoară în cadrul Memorandului de Cooperare Culturală și Educativă româno-spaniolă în ceea ce privește activitatea de formare a profesorilor.

Obiectivul evenimentului este contribuția la formarea permanentă a profesorilor de limbă spaniolă care își desfășoară activitatea în România și realizarea unui schimb de experiență între aceștia.

Înscriere

Persoanele interesate vor trebui să completeze fișa de înscriere online înainte de data de 6 mai 2019.

Preț

Înscrierea costă 40 de lei. Plata se poate realiza prin transfer bancar, atașând fișei de înscriere dovada plății sau direct la Biroul de Înscrieri înainte de începerea Întâlnirii.

Categorii cu gratuitate:

  • Profesori spanioli din secțiile bilingve.
  • Profesori colaboratori ai Instituto Cervantes.
  • Responsabili ai centrelor de examen DELE.

Profesorii români din învățământul preuniversitar

Profesorii români care își desfășoară activitatea în instituții de învățământ preuniversitar de stat – care nu au reședința în București – vor primi la fel ca în anul anterior sprijin economic din partea Ministerului Educației din România. Cuantumul sprijinului financiar va fi anunțat de către Minister odată cunoscut numărul final al participanților. Pentru a putea trimite la timp listele de participanți către Ministerul Educației, vă rugăm să ne trimiteți formularele de înscriere până pe data de 19 aprilie 2019.

Studenții vor beneficia de o reducere de 25% din prețul înscrierii.

Certificate

Pentru a intra în posesia certificatului de formare, emis de Instituto Cervantes din București, de Biroul de Învățământ și Casa Corpului Didactic din București, participanții vor trebui să aibă un minim de 85% prezență.

Experiențe didactice și proiecte

Toți profesorii sunt invitați să prezinte în cadrul Întâlnirii experiențe și proiecte care au contribuit la îmbunătățirea procesului de predare-învățare a limbii spaniole. Profesorii interesați să prezinte un proiect sau o experiență didactică trebuie să trimită la acbuc@cervantes.es un mesaj în care să manifeste dorința de a participa înaintea datei de 4 aprilie 2019. În mesaj vor trebui să apară titlul, numele profesorului coordonator, centrul de învățământ și un scurt rezumat al proiectului. Odată acceptată solicitarea, profesorii vor trebui să trimită prezentarea pentru care vor dispune de 15 minute înaintea datei de 25 aprilie 2019 la adresa menționată mai sus.

Sursa: https://bucarest.cervantes.es/ro/profesori_spaniola/intalnire_profesori_2017.htm