Fondul Științescu București este un program de finanțare care susține stimularea înțelegerii științelor și tehnologiei de către copiii şi tinerii din clasele 0-12, din București și județul Ilfov. În perioada 28 martie – 13 mai 2019, echipa Fundației Comunitare București, care dezvoltă Fondul Științescu București, caută pentru finanțare proiecte care fac educaţia STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) atractivă pentru elevi și îi ajută să își antreneze abilități necesare în următorii ani. Fondul Științescu București are un buget de 150.000 de lei și finanțează între 6 și 15 proiecte în 2019.

Organizatorii încurajează proiecte care familiarizează copiii cu tehnologii de ultimă generație cum ar fi Internet of Things (IoT), Arduino, RaspberryPi, Inteligență Artificială (AI), aplicații mobile, realitate augmentată și virtuală, senzori, drone, limbaje de programare moderne, activități de tipul “do-it-yourself” sau aplicații practice și experimente inedite care ilustrează conceptele teoretice din știință. Pentru toate tipurile de activități care pot fi finanțate, consultați ghidul aplicantului pe site-ul: bucuresti.stiintescu.ro

Pot aplica organizații neguvernamentale, inclusiv asociații de părinți sau asociații studențești șigrupuri de inițiativă, formate din cel puțin trei persoane:echipe de pasionați de știință, tehnologie și artă (ingineri, programatori, freelanceri, makeri, designeri, muzeografi etc.); echipe de elevi de liceu sub îndrumarea unui profesor coordonator sau a unei organizații neguvernamenale; echipe de studenți; echipe de profesori și învățători; echipe mixte (oricare dintre categoriile de mai sus).

Fiecare aplicant poate depune cel mult trei proiecte, însă poate primi finanțare pentru un singur proiect. Bugetul minim solicitat pentru un proiect este de 10.000 de lei.

Cum se aplică? Înscrierea unui proiect se face pe platforma de aplicații, unde se completează un formular online până la data de 13 mai 2019. Formularul de aplicație și formularul de buget pot fi consultate pe site-ul: bucuresti.stiintescu.ro

Fondul Științescu este implementat în București de Fundația Comunitară București, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Federația Fundațiilor Comunitare din România și cu susținerea donatorilor locali: Transport Service Group, WDP, Element Development, euRobotics AISBL.

Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în alte zone din țară: Sibiu, Iași, Oradea, Mureș, Bacău, Galați, Prahova, Odorheiul Secuiesc, Brașov, Țara Făgărașului și Timișoara.

Sursa: bucuresti.stiintescu.ro